Scheer Instructies met Floor’s Scheerolie 

Er zijn heel veel theorieën over hoe je nou het beste kunt scheren maar tijdens de ontwikkeling van mijn scheerolie heb ik de onderstaande methoden ontdekt, die ik graag met je deel.

Gezicht, oksels, benen:
Als eerste maak je de huid en (baard)haren nat met lauw/warm water. Daarna smeer je enkele druppels Floor’s Scheerolie op de te scheren huid en haren. Wanneer je een droog huidtype hebt zul je merken dat de olie sneller wordt opgenomen, gebruik in dat geval wat meer. Nadat je het uitgesmeerd/gemasseerd hebt zul je voelen dat de haren wat zachter zijn geworden. Dat is het moment waarop je kan gaan scheren en let erop dat de huid vochtig blijft. Gebruik af en toe een plens water of, als je toch onder de douche scheert, ga onder de waterstraal staan. Bij de meeste scheermesjes komt aan de achterkant van het mesje het residu wat je wegschoren hebt. Je kan best een tijdje wachten met afspoelen van dit residu want hoe meer residu is verzamelt hoe makkelijker dit onder de warme/hete kraan zich laat verwijderen. Je hoeft dus niet zoals bij scheerschuim steeds je mesje uit te spoelen. Overigens, je zult merken dat je mesjes nu langer mee gaan.

Schaamstreek:
De schaamstreek scheren is nagenoeg het zelfde als de rest van je lichaam maar bedenk dat de huid veel dunner is. Daarom raad ik aan om wat meer olie te gebruiken. Denk dus aan het gebied van schaambeen, schaamlippen, penis, balzak, perineum, dijbeen(holte), anus, bilnaad.

Wanneer alles lekker in de olie zit let er dan op dat er voldoende water is zodat je makkelijker met het mesje “glijdt en snijdt”. Tussendoor een druppeltje olie kan natuurlijk altijd.

Misschien is het wat veel informatie en geef het een paar keer de tijd. Je gaat echt merken dat wanneer je een paar keer Floor’s Scheerolie hebt gebruikt, de huid rustiger wordt, je handig wordt en weet hoeveel olie je nodig hebt. Het is even wennen, zeker als je schuim gebruikte hiervoor. Teveel olie kan je makkelijk wegwassen met zeep maar bedenk dat zeep uitdroogt en Floor’s Scheerolie makkelijk door de huid opgenomen wordt. Dus maak je niet druk, je huid is er blij mee 😉

Vind je het moeilijk om zonderschuim te scheren? Doe dan een beetje schuim over je scheerolie heen, ook dat werkt namelijk. (Maar is niet nodig)

Tips: 

  • dep na afloop je mesje droog en laat het verder drogen aan de lucht. Roest maakt het mesje sneller bot en als je te hard wrijft op een handdoek dan polijst je als het ware de mesjes bot. Daarom, deppen en omgedraaid laten liggen of in een houder ophangen.
  • Sommige huidtypen (vaak bij blonde mensen) reageren zo heftig op scheren dat je niet iedere dag moet scheren maar een dag (of twee) moet overslaan. Hierdoor hersteld de huid zich en worden de haartjes iets langer waardoor ze makkelijker wegscheren.
  • Vrouwen kunnen beter niet hun gezicht scheren omdat haartjes na verloop van tijd stugger en harder worden in het gezicht. Harsen en/of epileren geniet hierbij de voorkeur.